תכנית הסבה לאקדמאים (BSc Pharm) | בית הספר לרוקחות

תכנית הסבה לאקדמאים (BSc Pharm)

עקרי התוכנית

תכנית ההסבה לרוקחות הינה תכנית הכשרה מיוחדת המקנה תואר בוגר ברוקחות (B.Sc. Pharm) ורישיון לעסוק ברוקחות לבעלי תואר אקדמי במדעים בתחומי הכימיה, ביולוגיה, הנדסה פרמצבטית וכימית, מדעי הים ,מקצועות הרפואה וביוטכנולוגיה.

בית הספר לרוקחות מכשיר את משתתפי התוכנית לעסוק במקצוע הרוקחות ומקנה להם בסיס להמשך לימודים באחד מכיווני ההתמחות במדעי הרוקחות לפי בחירתם. הלימודים מהווים גם את הבסיס ללימודים גבוהים הן בביה"ס לרוקחות, והן בתחומים אחרים של מדעי החיים והרפואה באוניברסיטה או במוסדות להשכלה גבוהה אחרים.

אודות התוכנית

תכנית מיוחדת המתקיימת בשעות אחר הצהריים/ערב, המקנה תואר בוגר ברוקחות (B.Sc. Pharm) ורישיון לעסוק ברוקחות לבעלי תואר ראשון במדעים. תכנית הלימודים תאפשר לסטודנטים עובדים להשתלב בלימודים בשעות אחר הצהריים וערב.
התכנית מיועדת לבעלי תואר בוגר (B.Sc.) ממוסד אקדמי מוכר בתחומים: כימיה, כימיה תרופתית, מדעי החיים, רפואה, רפואת שיניים, מדעים ביו-רפואיים, מעבדה רפואית, מדעי הים, מדעי התזונה, מדעי המזון, חוגי מדע החקלאות ומהנדסי פארמה
וביוטכנולוגיה.
התכנית מבוססת על ידע שרכש/ה במהלך לימודי התואר שסיים המועמד/ת.
הסטודנטים ילמדו לתואר קורסי ליבה שעיקרם מקצועות הרוקחות וקורסי בסיס על פי תוכינת לימודים להסבה. ככלל, הלימודים יתקיימו בבית הספר לרוקחות בירושלים בימים רביעי (14:00-22:00), חמישי (14:00-22:00) ושישי (08:00-14:00) במהלך 5 סמסטר ים רצופים (כולל סמסטר קיץ בשנה הראשונה) ותקופת התמחות בת 6 חודשים. ייתכנו שינויים בימי או שעות הלימוד בתכנית.
התכנית מעניקה תואר בוגר ברוקחות (B.Sc. Pharm) ורישיון משרד הבריאות לעסוק ברוקחות.

בוגרי ביה"ס משתלבים בבתי מרקחת קהילתיים, פרטיים ומוסדיים, בבתי חולים, בתעשיית התרופות, בתעשיות הביולוגיות והכימיות, בחברות ביוטכנולוגיה, במינהל הרוקחי ובמוסדות מדע ומחקר בארץ ובחו"ל.

פתיחת התכנית מותנית במספר הנרשמים שהתקבלו ללימודים.

תנאי קבלה

תואר בוגר (B.Sc.) במדעים ממוסד אקדמי מוכר בציון ממוצע של 80 לפחות ופטור באנגלית.

פרטים נוספים באתר ​ההרשמה לאוניברסיטה.​

נהלי הרשמה

תהליך ההרשמה מתבצע בשני שלבים:

1. הרשמה מוקדמת, לבדיקת התאמה יש להכנס בקישור הבא. יש לצרף את כל המסמכים הרלוונטיים. הרשמה עם מסמכים חסרים לא תיבדק.

2. לאחר אישור על עמידה בתנאי הסף, תקבלו אישור להרשמה למסלול זה באתר הרישום המרכזי של האוניברסיטה.

יצירת קשר

גב' רינת אסולין |  אימייל - rinata@savion.huji.ac​  |   טלפון - 02-6757093