תגובות בין-תרופתיות 2024 | בית הספר לרוקחות

תגובות בין-תרופתיות 2024

קורס תגובות בין תרופתיות: מאופטלגין עד פקסלוביד

תכנים: הקורס נועד להשיב על שאלות כמו: האם אופטלגין עלול לסכן חולים המטופלים בנוגדי קרישה? מדוע יש להזהר גם בטיפול תרופתי של 5 ימים בלבד? האם יש מקום לזהירות בשילוב מוצרי קנאביס עם תרופות? האם תרופות ביולוגיות יכולות להשפיע על תרופות אחרות? הקורס יבהיר מושגי יסוד כגון מעכב או סובסטרט חזקים/חלשים ובינוניים וסובסטרט רגיש – מתי ניתן להמשיך לטפל בתרופות כרגיל לעומת מצבים המחייבים שינויי מינון או המנעות מהשילוב. יושם דגש על תזמון התגובה, כולל מצבים בהם התגובה הבין-תרופתית נמשכת או אף מופיעה לאחר שהטיפול בשילוב התרופתי הסתיים. יוצגו מאגרי מידע, יתרונותיהם  ומגבלותיהם. ידונו תגובות עם תרופות הקורונה החדשות, תגובות של חומרי טבע עם תרופות אחרות, ותגובות של קבוצות תרופות נבחרות, כולל קנבינואידים, אופיואידים ותרופות ביולוגיות עם תרופות אחרות, כולל נוגדי הקרישה החדשים, סטטינים, ועוד.

מטרה: הקניית הידע והעקרונות הבסיסיים לצורך הבנה של תגובות בין-תרופתיות, מניעה שלהן, וטיפול במקרה שהתפתחו.

מרכזתפרופ' שרה אייל

מרצות: פרופ' שרה אייל, פרופ' שמעונה יוסלזון-סופרסטיין

המרצות הן חברות החוג לרוקחות קלינית, ביה"ס לרוקחות של האוניברסיטה העברית

מבנה: 9 מפגשים, כל אחד בן שעה וחצי (החלק האחרון של כל מפגש יוקדש לדיון עם המשתתפים והשבה על שאלות), בזום

זמנים: תחילת הקורס 19.05.24, ההרצאות תתקיימנה בימי ראשון בין 17:00 - 18:30

עלות הקורס: 1600 ₪

הנחה של 5% תינתן לחברי ארגון הרוקחות בישראל (בתוקף) , לחברי הסתדרות הרוקחים ובוגרי ביה"ס לרוקחות בירושלים.

תנאי ביטול: במקרה של ביטול ההרשמה עד שבועיים לפני פתיחת הקורס יוחזר כל הסכום בניקוי 250₪ דמי הרשמה.

במקרה של ביטול עד 10 ימים לפני פתיחת הקורס יוחזר רק 50% מהתשלום.

מעבר למועד זה לא יינתן כל החזר כספי.

מספר המשתתפים מוגבל, כל הקודם זוכה

פתיחת הקורס מותנית במינימום משתתפים.

שאלות יש להפנות להדס חוג'ה בטלפון 02-6757125, hadashu@savion.huji.ac.il

להרשמה